Bel ons: 010-8420298

Welkom bij Medimobility

Betaalmogelijkheden Keurmerk Medimobility

Rollator kopen

Het kopen van de juiste rollator hoeft niet moelijk te zijn en kan uitstekend op afstand (via internet) gebeuren, mits u op een aantal belangrijke zaken let.

1. Soort rollator bepalen
Er zijn tal van rollators op de markt, maar ze kunnen allemaal in 4 klassen ingedeeld worden. Zo zijn er binnenrollators, buitenrollators, heavy duty rollators en lichtgewicht rollators.

Binnenrollators zijn bedoeld voor gebruik binnenshuis. De rollator dient compact, licht en goed opvouwbaar te zijn.
Buitenrollators zijn bedoeld binnen binnen- en buitengebruik. Belangrijk zijn grote wielen, goede corrosiebestendigheid en comfortabele handvatten.
Heavy duty rollators zijn bedoeld voor gebruikers van meer dan 100kg. Deze rollators zijn extra stevig en breed uitgevoerd, zodat ze het gewicht van de gebruiker goed aankunnen.
Lichtgewicht rollators wegen minder dan 8kg. Om dit te bereiken worden lichtgewicht materialen gebruikt zoals aluminium en composieten. Ondanks het lichte gewicht zijn deze rollators niet minder stevig.

2. Nadelen van verschillende modellen

Binnenrollators zijn erg compact en daarom goed te gebruiken in huis. Hierdoor zijn ze echter minder geschikt voor gebruik buitenshuis.
Buitenrollators hebben geen nadelen.
Heavy duty rollators zijn zwaarder en breder dan reguliere rollators. Dit maakt ze voor mensen die minder wegen ongeschikt in het gebruik.
Lichtgewicht rollators hebben geen nadelen.

3. Opvouwen
Het is belangrijk dat de rollator die u kiest goed op te vouwen is. Alle rollators verkocht door MediMobility zijn compact en eenvoudig op te vouwen.

4. Lichter = beter
Een lichte rollator is aanzienlijk makkelijker in het gebruik dan een zware rollator. Kies daarom bij voorkeur een rollator die minder weegt dan 10kg, en wanneer mogelijk minder dan 8kg.

Koop geen tweedehands rollator
Een rollator is een hulpmiddel waar u intensief gebruik van zult maken. Bij dit gebruik speelt veiligheid een grote rol. Wanneer u een tweedehands rollator aanschaft weet u niet wat de staat van deze rollator is en hoe de vorige eigenaar ermee is omgesprongen. Een rollator die er van buiten netjes uitziet kan van binnen ernstig versleten zijn.